Tornooiresultaten van onze leden

Dubbeltornooi TTC Rooigem - 30 maart

Op een stralende lentedag hadden Sander en ikzelf ons ingeschreven voor het dubbeltornooi van TTC Rooigem. De opkomst was eerder bescheiden: 16 duo’s ingedeeld in 4 poules van 4.

Tegen Marie-Jo en Dorine van Tielt speelden we 2 spannende maar vooral vanuit ons standpunt bekeken 2 heel povere sets, één met 11-9 gewonnen en één met 9-11 verloren. We waren al een heel eind gevorderd in de 3e set vooraleer Sander zijn eerste  succesvolle aanval kon noteren. Vanaf dan schoot zijn zelfvertrouwen (en zijn niveau) de hoogte in.

Onze 2e wedstrijd kondigde zich nog moeilijker aan. Filip Van Cappel (Blankenberge) vormde koppel met Anne Goossens (Rooigem). Sander was nu van in het begin bij de les en Filip is duidelijk een veel betere enkelspeler dan dubbelspeler. We boekten al bij al een gemakkelijke overwinning.

In onze 3e wedstrijd speelden we tegen Joris Vandevelde en Johan Caboor (Rooigem) voor poulewinst. We maakten ons weinig begoochelingen, maar we speelden best een goede wedstrijd. In de rally’s waren we zelfs baas, maar de sets waarbij Sander de services van Johan moest opvangen verloren we enkel en alleen daardoor. Met de opslag van Joris had Sander geen probleem en daarin speelde Sander ook heel goed. We konden tot onze eigen verbazing een 5e set spelen. Daarin lag onze foutenlast wat te hoog, maar al bij al waren we toch tevreden met deze wedstrijd.

De twee eerste duo’s stroomden door naar een A-reeks, de andere teams naar de B-reeks. We mochten in de A-reeks starten tegen Monica Buysse en Eduard Desweemer. We startten in de juiste opstelling. Ik ving de service op van Monica en Sander deze van Eduard. Ik speelde gewoon stabiel en Sander haalde af en toe verwoestend uit. Dit was voldoende om de 1e set binnen te halen. Met Monica’s service had Sander het moeilijk en de sets in deze opstelling verloren we dan ook. In onze “goede” opstelling konden we telkens wel de winst binnenrijven zodat we deze wedstrijd winnend konden afsluiten. De andere 2 duo’s waren iets te sterk voor ons. Tegen Philippe Versluys en Benny Van Den Bulcke (Rooigem) speelden we goed tot 8-8 of 6-6 maar dan deed te hoge foutenlast ons de das om. In onze laatste wedstrijd tegen Serge Vermeersch en Stijn Vispoel (Oude Bareel) werden we in de 1e set weggespeeld. We wonnen verdiend de 2e set en speelden ook een goede 3e set, maar nadien was het vat af.

Alles bij elkaar genomen mogen we tevreden zijn met onze prestatie die resulteerde in een gedeelde 5e plaats.

 

Koen

Dubbeltornooi TTC Aalter - 24 februari

Op een zonnige 24-02 organiseerde TTC Aalter zijn dubbeltornooi. 18 duo's waren op de afspraak. Van TTC Baarle noteerden we 2 duo's bij de deelnemers. Dominique en Sander kregen een loodzware poule voorgeschoteld. Ze verloren niet onlogisch tegen Freddy Lammertyn/Filip Van Cappel, Anthony Devulder/Johan Caboor en Jeroen Vandenabeele/Jeroen Croes. Ze wonnen wel tegen Roberto Boucqué en Monica Buysse en tegen Piet Gobert/Luc De Coninck en eindigden dus 4e in hun poule. In de 1/8e finale verloren ze kansloos tegen Luc Mahieu en Ewald Schepens.

Jelle en Koen kenden een veel gunstiger loting. Ze begonnen direct tegen hun grootste concurrenten Eric Goossens en Filip Clauwaert. Deze waren in de 1e set nog niet goed wakker en verloren kansloos. De 2e en 3e set waren wel spannend, maar ze trokken aan het langste eind. In de wedstrijden tegen Peter en Sietske De Neef en Gert en Kjorben Degrande moesten ze wel een setje afgeven, maar werden ze toch niet verontrust. In de 1/8e finale boden Anne-Mie Brouckaert en Ronny Taelman in de 1e set stevig weerwerk, maar nadien konden ze het laken vrij eenvoudig naar zich toe trekken. Voor de loting van de 1/4e finale hadden ze minder geluk: de killers van Dominique en Jelle wachtten hen op. In die 1/4e finale tegen Luc en Ewald begon Jelle heel zenuwachtig en verloren ze dan ook zwaar. In de 2e set moest Jelle de services van Luc retourneren, maar dit lukte niet zo goed. In de 3e set speelde Jelle heel goed en wonnen ze overtuigend. Ook in de 4e set had Jelle echter enorm veel last met de opslagen van Luc en kon Koen ook niet zijn beste tafeltennnis naar boven halen zodat er met 1-3 verloren werd.

Op naar de 1/2e  finale, Björn & Joris kwamen uit tegen de "Jeroens". Björn & Joris konden het spel goed controleren en zijn goed op elkaar ingespeeld. Zij wonnen verrassend vlot met 3-0. De andere 1/2 finale werd gespeeld tussen Luc & Ewald (Rooigem) tegen Eric & Filip. Luc en Ewald etaleerden rustig meesterschap en dit vertaalde zich in een duidelijke 3-0 overwinning.  In de finale namen Luc & Ewald het op tegen de lokale favorieten Björn en Joris. De Rooigemnaars wilden revanche nemen voor de nederlaag in de poule en halen de eerste 2 sets naar zich toe.  Voor de aanvang van set 3 jutten de spelers van Aalter elkaar een beetje op met wat peptalk, tactiekbespreking, noem het zoals je wil. Ze pakten het iets rustiger aan en lieten de tegenstanders wat meer de fout maken. Op die manier pakt ze set 3. De eer was gered. In set 4 deden ze net hetzelfde. Zo maakten ze zelf nog meer punten waardoor de Rooigemnaars er niet aan te pas kwamen. 2-2 en op naar "de belle". De zenuwen, als die er nog niet waren, stonden strak gespannen. Een gelijkopgaande set, een  netje, een touché, alles komt aan bod. En tot slot, de finale mep van Joris, de bal wordt geretourneerd, maar OVER de tafel. WINST voor Björn & Joris, de euforie kan niet meer stuk. Voor de eerste maal in het bestaan van TTCA won een eigen duo het tornooi van TTC Aalter en werden zo de opvolgers van Simon en ikzelf.

 

Tornooi TTC OB - 3 februari

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari waren we opnieuw te gast bij TTC Oude Bareel. "We" was echter dit jaar een bijzonder klein gezelschap. Alleen Dominique, Xavier en ikzelf vonden de weg en speelden bij de veteranen

Xavier speelde zijn poule op zaterdagmorgen en kreeg zware tegenstand. Zowel tegen Luc Leloup (OB) als Carlos Verspille (Rooigem) kon hij de eer redden, maar beet hij toch in het zand. Zijn 3e match kon hij wel winnen. Dominique en ikzelf speelden in de vooravond en bleven ondanks zware oppositie foutloos. Zeker Domique boekte prestigieuze overwinningen tegen Kurt Rotsaert en Alex Ryckbosch van OB. Ikzelf overwon o.a. Ofi en Luc Kesbeke van OB.

Op zondag waren Dominique en ikzelf vrijgeloot in de 1e ronde. Xavier versloeg niet zonder moeite Toon Leloup (OB). Het lange wachten deed onze oude knoken geen deugd. Ikzelf speelde een dramatische 1e set tegen Luc Leloup, herpakte mij dan wel in de 2e en 3e set, maar ging in set 4 ook weer zwaar de boot in. Dominique lootte met Luc Kesbeke een sterke tegenstander, die geduldig wachtte op de fouten van Dominique. Xavier speelde wel een goede wedstrijd tegen Alex Ryckbosch en won een heel spannende wedstrijd met oa 2 keer 12-10. In de 1/2e finale was Luc Kesbeke een maatje te groot, maar met een 4e plaats kon Xavier echt wel tevreden zijn! 

Koen