Tornooiresultaten van onze leden

Dubbeltornooi TTC Aalter - 24 februari

Op een zonnige 24-02 organiseerde TTC Aalter zijn dubbeltornooi. 18 duo's waren op de afspraak. Van TTC Baarle noteerden we 2 duo's bij de deelnemers. Dominique en Sander kregen een loodzware poule voorgeschoteld. Ze verloren niet onlogisch tegen Freddy Lammertyn/Filip Van Cappel, Anthony Devulder/Johan Caboor en Jeroen Vandenabeele/Jeroen Croes. Ze wonnen wel tegen Roberto Boucqué en Monica Buysse en tegen Piet Gobert/Luc De Coninck en eindigden dus 4e in hun poule. In de 1/8e finale verloren ze kansloos tegen Luc Mahieu en Ewald Schepens.

Jelle en Koen kenden een veel gunstiger loting. Ze begonnen direct tegen hun grootste concurrenten Eric Goossens en Filip Clauwaert. Deze waren in de 1e set nog niet goed wakker en verloren kansloos. De 2e en 3e set waren wel spannend, maar ze trokken aan het langste eind. In de wedstrijden tegen Peter en Sietske De Neef en Gert en Kjorben Degrande moesten ze wel een setje afgeven, maar werden ze toch niet verontrust. In de 1/8e finale boden Anne-Mie Brouckaert en Ronny Taelman in de 1e set stevig weerwerk, maar nadien konden ze het laken vrij eenvoudig naar zich toe trekken. Voor de loting van de 1/4e finale hadden ze minder geluk: de killers van Dominique en Jelle wachtten hen op. In die 1/4e finale tegen Luc en Ewald begon Jelle heel zenuwachtig en verloren ze dan ook zwaar. In de 2e set moest Jelle de services van Luc retourneren, maar dit lukte niet zo goed. In de 3e set speelde Jelle heel goed en wonnen ze overtuigend. Ook in de 4e set had Jelle echter enorm veel last met de opslagen van Luc en kon Koen ook niet zijn beste tafeltennnis naar boven halen zodat er met 1-3 verloren werd.

Op naar de 1/2e  finale, Björn & Joris kwamen uit tegen de "Jeroens". Björn & Joris konden het spel goed controleren en zijn goed op elkaar ingespeeld. Zij wonnen verrassend vlot met 3-0. De andere 1/2 finale werd gespeeld tussen Luc & Ewald (Rooigem) tegen Eric & Filip. Luc en Ewald etaleerden rustig meesterschap en dit vertaalde zich in een duidelijke 3-0 overwinning.  In de finale namen Luc & Ewald het op tegen de lokale favorieten Björn en Joris. De Rooigemnaars wilden revanche nemen voor de nederlaag in de poule en halen de eerste 2 sets naar zich toe.  Voor de aanvang van set 3 jutten de spelers van Aalter elkaar een beetje op met wat peptalk, tactiekbespreking, noem het zoals je wil. Ze pakten het iets rustiger aan en lieten de tegenstanders wat meer de fout maken. Op die manier pakt ze set 3. De eer was gered. In set 4 deden ze net hetzelfde. Zo maakten ze zelf nog meer punten waardoor de Rooigemnaars er niet aan te pas kwamen. 2-2 en op naar "de belle". De zenuwen, als die er nog niet waren, stonden strak gespannen. Een gelijkopgaande set, een  netje, een touché, alles komt aan bod. En tot slot, de finale mep van Joris, de bal wordt geretourneerd, maar OVER de tafel. WINST voor Björn & Joris, de euforie kan niet meer stuk. Voor de eerste maal in het bestaan van TTCA won een eigen duo het tornooi van TTC Aalter en werden zo de opvolgers van Simon en ikzelf.

 

Tornooi TTC OB - 3 februari

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari waren we opnieuw te gast bij TTC Oude Bareel. "We" was echter dit jaar een bijzonder klein gezelschap. Alleen Dominique, Xavier en ikzelf vonden de weg en speelden bij de veteranen

Xavier speelde zijn poule op zaterdagmorgen en kreeg zware tegenstand. Zowel tegen Luc Leloup (OB) als Carlos Verspille (Rooigem) kon hij de eer redden, maar beet hij toch in het zand. Zijn 3e match kon hij wel winnen. Dominique en ikzelf speelden in de vooravond en bleven ondanks zware oppositie foutloos. Zeker Domique boekte prestigieuze overwinningen tegen Kurt Rotsaert en Alex Ryckbosch van OB. Ikzelf overwon o.a. Ofi en Luc Kesbeke van OB.

Op zondag waren Dominique en ikzelf vrijgeloot in de 1e ronde. Xavier versloeg niet zonder moeite Toon Leloup (OB). Het lange wachten deed onze oude knoken geen deugd. Ikzelf speelde een dramatische 1e set tegen Luc Leloup, herpakte mij dan wel in de 2e en 3e set, maar ging in set 4 ook weer zwaar de boot in. Dominique lootte met Luc Kesbeke een sterke tegenstander, die geduldig wachtte op de fouten van Dominique. Xavier speelde wel een goede wedstrijd tegen Alex Ryckbosch en won een heel spannende wedstrijd met oa 2 keer 12-10. In de 1/2e finale was Luc Kesbeke een maatje te groot, maar met een 4e plaats kon Xavier echt wel tevreden zijn! 

Koen