Tornooiresultaten van onze leden

Tornooi TTC Zele - 29 december

Op een koude zondagvoormiddag organiseerde TTC Zele haar 10e Neyt-Trucks-Tornooi. Dit is een groot competitietornooi met 150 deelnemers, dat ook aan de recreanten denkt. Ik was de enige deelnemer van TTC Baarle.

De mannelijke recreanten moesten vroeg uit de veren want het tornooi begon om 9u.  De vrouwelijke recreanten waren met 7 en speelden een apart tornooi.

De 24 mannelijke deelnemers speelden in 8 poules van 3. Ik was eerst scheidrechter zodat ik mijn opponenten al aan het werk zag. Wim Coppieters, een uitgeweken Zelenaar die voor TTC Rooigem speelt, versloeg Peter Janssens van TTC Zele. Ik mocht starten tegen Wim en na een vlotte 1e set speelde ik 2 wisselvallige sets met wisselende resultaten. In de 4e set speelde ik veel beter en ik won dan ook met 3-1. Peter was technisch zeker niet de mindere van Wim, maar speelde in beide matchen heel wisselvallig met een hoog risicogehalte en hoge foutenlast.

In de 1/16e finale waren de reekswinaars (en dus ook ik) vrij. Ik had vrij veel geluk met de loting want in de bovenste tabelhelft waren de Rooigemtoppers ondervertegenwoordigd. In de 1/8e finale nam ik het op tegen een speler van TTC Lede (Günther Hofman). Deze tafeltennisser speelt nog niet zo lang tafeltennis en speelde meer dan behoorlijk maar kon mij niet echt verontrusten. In de 1/4e finale wachtte mij een moeilijker tegenstander met Geert Joos (TTC Zele). We moest wel op tafel 25 spelen bovenaan, maar dit kon mij niet echt deren. Ik speelde een goede partij en won dan ook verrassend eenvoudig met 3-0. Met Geert verdween de laatste lokale speler uit het tornooi. Naast mij bevolkten 3 Rooigemspelers de 1/2e finales. Tegen Joris Vandevelde won ik heel vlot de 1e set met 11-5 en ik trok de lijn door in het 1e deel van de 2e set. Toen maakte ik een paar foutjes en had Joris wel wat geluksballen zodat hij de 2e en ook de 3e set kon binnenhalen. Ook in de 4e set was het geluk echt niet aan mijn zijde, maar die set kon ik toch met 12-10 winnen. In de belle had ik voortdurend een kleine achterstand en kon Joris uiteidenlijk met 14-12 zegevieren. Zo greep ik naast een finaleplaats tegen Johan Caboor, die met 3-1 Anthony Devulder uitschakelde. De finale was qua scoreverloop ongeveer een kopie vand e halve finale van Joris, maar nu moest hij in de 5e set met 11-9 de duimen leggen. Johan en Joris kregen elke een trofee, Anthony en ik een grote fles Westmalle dubbel. Ik had de indruk dat de finalisten wel wilden ruilen...

Koen   

Ledentornooi 2019 - 22 december

Na het door de club aangeboden ontbijt en de jaarlijkse groepsfoto konden we stipt om 9.15 uur starten met het tornooi. We speelden met handicap in 6 poules van 4. De jeugd was met 3 deelnemers ondervertegenwoordigd, maar Lucas, Gilles en Stef verdedigden zich meer dan behoorlijk. Stef zat in een heel zware poule zodat winenn er niet in zat. Gilles kon wel een wedstrijd winnen van Raf, wiens dag al goed was na overwinningen tegen Sander en Filip. Ook Lucas kon een wedstrijdje winnen, maar moest jammer genoeg wel het onderspit delven tegen zijn vader Andy na onder andere een setje van 20-18. 

Na de poules werden 8 spelers vrijgeloot en de andere 16 spelers speelden voor een plaats in de 1/8e finale. Iedereen kon dus zo nog een wedstrijdje extra betwisten. De jeugdspelers werden allemaal uitgeschakeld in die tussenfase zodat Rinus nog steeds de enige is die als jeugdlid het ledentornooi won. Ondertussen werden ook de naturaprijzen uitgeloot en daar was de oppergaai voor Sandra. Ook ikzelf, Xavier, Nancy en Stef vielen in de prijzen.

In de 1/8e finale al direct een topper tussen Alexander en Dominique. Dominique bood meer dan verdienstelijk weerwerk en kwam zelfs 1-2 voor, maar uiteindelijk won Alexander wel met 3-2. Ook spanning in de wedstrijd tussen Luc, die in de poules alles verloor en Filip. Luc maakte zijn voormiddag goed en haalde het ook met 3-2. Ook Sander beleefde niet zijn beste voormiddag en verloor zijn 1e set tegen mij, maar dan kwam plots het beste in hem boven en hij won met 3-1. Paul had al een paar mooie overwinningen opgetekend tegen o.a. Rinus, maar moest ook wel diep gaan om Raf uit te schakelen.

In de 1/4e finale nam Sander het op tegen Simon, die even terug in België was en na een jaartje nog eens kwam tafeltennissen. Sander ging op zijn elan verder en kwam in de 4e set op een aantal matchballen. Hij kon ze niet verzilveren en zoals zo vaak kantelt de match dan. Voor Sander het sein om naar huis te spurten want de Buffalo's zouden zijn aanmoedigingen tegen Club niet kunnen missen. Ook Paul ging verder op zijn elan. Hij kreeg met Chris een tegenstander die eerst haar poule met Lieve, Peggy en Anthony won en ook nadien vlot doorstoomde. Het werd opnieuw spannend, maar Paul toonde nog eens vechtlust en won. Luc verweerde zich tegen Alexander, maar setwinst zat er niet in. Ook voor Rinus eindigde het tornooi omdat Bruno zijn niveau sinds de eerste match (met o.a. verlies tegen mij) duidelijk opgekrikt had.

In de 1/2e finale kreeg Bruno stevig weerwerk van Paul en bleek de spannende 3e set het keerpunt. Na een 1-1 was de 3e set heel gelijkopgaand, maar in het slot kon Bruno hem toch binnenhalen en dan was de veer bij paul gebroken. Simon won heel mooie punten tegen Alexander, maar miste matchritme (en niet versleten rubbers) om Alexander in verlegenheid te brengen.

We kregen een topfinale. Scheidsrechter Xavier kon zich beperken tot het bijhouden van het scorebord en zag 2 sets mat wisselende kansen. Bruno bleef het initiatief opeisen, maar maakte in de 3e en 4e set een paar fouten teveel om Alexander van een 2e opeenvolgende zege te kunnen houden. 

Dank aan Martine, Viviane, Julien en Filip voor de hulp in de bar en zeker Julie voor het vroeg opstaan om chocomelk en koffie te maken.

Koen

 

Dubbeltornooi TTC Rooigem - 30 maart

Op een stralende lentedag hadden Sander en ikzelf ons ingeschreven voor het dubbeltornooi van TTC Rooigem. De opkomst was eerder bescheiden: 16 duo’s ingedeeld in 4 poules van 4.

Tegen Marie-Jo en Dorine van Tielt speelden we 2 spannende maar vooral vanuit ons standpunt bekeken 2 heel povere sets, één met 11-9 gewonnen en één met 9-11 verloren. We waren al een heel eind gevorderd in de 3e set vooraleer Sander zijn eerste  succesvolle aanval kon noteren. Vanaf dan schoot zijn zelfvertrouwen (en zijn niveau) de hoogte in.

Onze 2e wedstrijd kondigde zich nog moeilijker aan. Filip Van Cappel (Blankenberge) vormde koppel met Anne Goossens (Rooigem). Sander was nu van in het begin bij de les en Filip is duidelijk een veel betere enkelspeler dan dubbelspeler. We boekten al bij al een gemakkelijke overwinning.

In onze 3e wedstrijd speelden we tegen Joris Vandevelde en Johan Caboor (Rooigem) voor poulewinst. We maakten ons weinig begoochelingen, maar we speelden best een goede wedstrijd. In de rally’s waren we zelfs baas, maar de sets waarbij Sander de services van Johan moest opvangen verloren we enkel en alleen daardoor. Met de opslag van Joris had Sander geen probleem en daarin speelde Sander ook heel goed. We konden tot onze eigen verbazing een 5e set spelen. Daarin lag onze foutenlast wat te hoog, maar al bij al waren we toch tevreden met deze wedstrijd.

De twee eerste duo’s stroomden door naar een A-reeks, de andere teams naar de B-reeks. We mochten in de A-reeks starten tegen Monica Buysse en Eduard Desweemer. We startten in de juiste opstelling. Ik ving de service op van Monica en Sander deze van Eduard. Ik speelde gewoon stabiel en Sander haalde af en toe verwoestend uit. Dit was voldoende om de 1e set binnen te halen. Met Monica’s service had Sander het moeilijk en de sets in deze opstelling verloren we dan ook. In onze “goede” opstelling konden we telkens wel de winst binnenrijven zodat we deze wedstrijd winnend konden afsluiten. De andere 2 duo’s waren iets te sterk voor ons. Tegen Philippe Versluys en Benny Van Den Bulcke (Rooigem) speelden we goed tot 8-8 of 6-6 maar dan deed te hoge foutenlast ons de das om. In onze laatste wedstrijd tegen Serge Vermeersch en Stijn Vispoel (Oude Bareel) werden we in de 1e set weggespeeld. We wonnen verdiend de 2e set en speelden ook een goede 3e set, maar nadien was het vat af.

Alles bij elkaar genomen mogen we tevreden zijn met onze prestatie die resulteerde in een gedeelde 5e plaats.

 

Koen

Dubbeltornooi TTC Aalter - 24 februari

Op een zonnige 24-02 organiseerde TTC Aalter zijn dubbeltornooi. 18 duo's waren op de afspraak. Van TTC Baarle noteerden we 2 duo's bij de deelnemers. Dominique en Sander kregen een loodzware poule voorgeschoteld. Ze verloren niet onlogisch tegen Freddy Lammertyn/Filip Van Cappel, Anthony Devulder/Johan Caboor en Jeroen Vandenabeele/Jeroen Croes. Ze wonnen wel tegen Roberto Boucqué en Monica Buysse en tegen Piet Gobert/Luc De Coninck en eindigden dus 4e in hun poule. In de 1/8e finale verloren ze kansloos tegen Luc Mahieu en Ewald Schepens.

Jelle en Koen kenden een veel gunstiger loting. Ze begonnen direct tegen hun grootste concurrenten Eric Goossens en Filip Clauwaert. Deze waren in de 1e set nog niet goed wakker en verloren kansloos. De 2e en 3e set waren wel spannend, maar ze trokken aan het langste eind. In de wedstrijden tegen Peter en Sietske De Neef en Gert en Kjorben Degrande moesten ze wel een setje afgeven, maar werden ze toch niet verontrust. In de 1/8e finale boden Anne-Mie Brouckaert en Ronny Taelman in de 1e set stevig weerwerk, maar nadien konden ze het laken vrij eenvoudig naar zich toe trekken. Voor de loting van de 1/4e finale hadden ze minder geluk: de killers van Dominique en Jelle wachtten hen op. In die 1/4e finale tegen Luc en Ewald begon Jelle heel zenuwachtig en verloren ze dan ook zwaar. In de 2e set moest Jelle de services van Luc retourneren, maar dit lukte niet zo goed. In de 3e set speelde Jelle heel goed en wonnen ze overtuigend. Ook in de 4e set had Jelle echter enorm veel last met de opslagen van Luc en kon Koen ook niet zijn beste tafeltennnis naar boven halen zodat er met 1-3 verloren werd.

Op naar de 1/2e  finale, Björn & Joris kwamen uit tegen de "Jeroens". Björn & Joris konden het spel goed controleren en zijn goed op elkaar ingespeeld. Zij wonnen verrassend vlot met 3-0. De andere 1/2 finale werd gespeeld tussen Luc & Ewald (Rooigem) tegen Eric & Filip. Luc en Ewald etaleerden rustig meesterschap en dit vertaalde zich in een duidelijke 3-0 overwinning.  In de finale namen Luc & Ewald het op tegen de lokale favorieten Björn en Joris. De Rooigemnaars wilden revanche nemen voor de nederlaag in de poule en halen de eerste 2 sets naar zich toe.  Voor de aanvang van set 3 jutten de spelers van Aalter elkaar een beetje op met wat peptalk, tactiekbespreking, noem het zoals je wil. Ze pakten het iets rustiger aan en lieten de tegenstanders wat meer de fout maken. Op die manier pakt ze set 3. De eer was gered. In set 4 deden ze net hetzelfde. Zo maakten ze zelf nog meer punten waardoor de Rooigemnaars er niet aan te pas kwamen. 2-2 en op naar "de belle". De zenuwen, als die er nog niet waren, stonden strak gespannen. Een gelijkopgaande set, een  netje, een touché, alles komt aan bod. En tot slot, de finale mep van Joris, de bal wordt geretourneerd, maar OVER de tafel. WINST voor Björn & Joris, de euforie kan niet meer stuk. Voor de eerste maal in het bestaan van TTCA won een eigen duo het tornooi van TTC Aalter en werden zo de opvolgers van Simon en ikzelf.

 

Tornooi TTC OB - 3 februari

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari waren we opnieuw te gast bij TTC Oude Bareel. "We" was echter dit jaar een bijzonder klein gezelschap. Alleen Dominique, Xavier en ikzelf vonden de weg en speelden bij de veteranen

Xavier speelde zijn poule op zaterdagmorgen en kreeg zware tegenstand. Zowel tegen Luc Leloup (OB) als Carlos Verspille (Rooigem) kon hij de eer redden, maar beet hij toch in het zand. Zijn 3e match kon hij wel winnen. Dominique en ikzelf speelden in de vooravond en bleven ondanks zware oppositie foutloos. Zeker Domique boekte prestigieuze overwinningen tegen Kurt Rotsaert en Alex Ryckbosch van OB. Ikzelf overwon o.a. Ofi en Luc Kesbeke van OB.

Op zondag waren Dominique en ikzelf vrijgeloot in de 1e ronde. Xavier versloeg niet zonder moeite Toon Leloup (OB). Het lange wachten deed onze oude knoken geen deugd. Ikzelf speelde een dramatische 1e set tegen Luc Leloup, herpakte mij dan wel in de 2e en 3e set, maar ging in set 4 ook weer zwaar de boot in. Dominique lootte met Luc Kesbeke een sterke tegenstander, die geduldig wachtte op de fouten van Dominique. Xavier speelde wel een goede wedstrijd tegen Alex Ryckbosch en won een heel spannende wedstrijd met oa 2 keer 12-10. In de 1/2e finale was Luc Kesbeke een maatje te groot, maar met een 4e plaats kon Xavier echt wel tevreden zijn! 

Koen