Tornooiresultaten van onze leden

Tornooi Zandvoorde - 30 december

Met vijf trokken we naar Zandvoorde. Anthony maakte zijn debuut op een tornooi. Hij vertrok met een bang hartje en winnen zat er inderdaad niet in, maar hij heeft zich wel geamuseerd en hij had niet het gevoel dat hij er niet aan te pas kwam. Dat was ook niet het geval al zijn kleppers als Zekerya ook voor ons te hoog gegrepen. Ward speelde ook in de open reeks en had ook (te) zware tegenstand. Een frisse Ward had zeker een wedstrijd kunnen winnen, maar nu was dit net niet mogelijk.

Bij de veteranen speelde Xavier een heel eigenaardig tornooi. Hij won tegen de poulewinnaar (Christine Jonckheere), maar verloor roemloos zijn 2 andere wedstrijden. In de play-downs stelde hij orde op zaken door ze te winnen en zo op de 9e plaats te eindigen. Dominique begon al direct tegen Filip Van Cappel van Blankenberge. Filip verslikte zich de eerste set in Dominiques palet (hij heeft een 2e palet met op de rode kant noppen), maar nadien kon hij toch het laken naar zich toe trekken. Dominique mocht als 2e van zijn poule naar de 1/4e finale. Hij had het niet onder de markt tegen Christine, maar won uiteindelijk de 1e set met 19-17. Daarna was de veer gebroken bij Christine. In de 1/2e finale moest hij het tegen mij opnemen. Ik won de eerste 2 sets vrij overtuigend omdat ik heel wat punten kon afmaken met mijn backhand. In de 3e set kantelde het spelbeeld en Dominque won zowaar met 11-1! Ook in de 4e set nam hij blitzstart en liep uit tot 4-0. Ik kon echter terugkomen tot 5-5 en zelfs uitlopen tot 10-7, maar had toch nog een paar matchballen nodig om met 11-9 te winnen. Dominique kon jammer genoeg ook net niet winnen in de wedstrijd om de 3e plaats tegen Patrick Gardelen van Zandvoorde.

Ik zelf had het ideale scenario voor een tornooi: in een poule van 5 beginnen tegen de 2e jeugdleden van Aalter, en dan wat moeilijker maar ook haalbare wedstrijden om tenslotte via een zeer lastige 1/4e finale tegen William Bonte (Blankenberge), een iets minder lastige 1/2e finale tegen Dominique een finale tegen Filip Van Cappel. Filip verwachtte eigenlijk Dominque in de finale omdat hij op ons tornooi 2 keer vrij gemakkelijk gewonnen had tgen mij en in Aalter de finale verloren had tegen Dominique. Ik speelde onbevangen, Filip gestresseerd en dat resulteerde in 2 keer een vlotte 7-11 voor mij. Dan had ik mijn klassieke moeilijke 3e set en ook in de 4e set was Filip net iets beter. In de 5e set startte Filip met 3 geluksballen op rij, maar dat motiveerde mij nog iets meer. Uiteindelijk kon ik nipt winnen met 11-9 in de 5e set en tornooiwinst boeken!

Koen

Ledentornooi - 23 december

Na het door de club aangeboden ontbijt en de jaarlijkse groepsfoto konden we stipt om 9.15 uur starten met het tornooi. We speelden met handicap in 4 poules van 4 en 1 poule van 5. Het 18e ledentornooi kende niet echt een overweldigende opkomst. De jeugd was met 6 deelnemers nog behoorlijk vertegenwoordigd, maar 15 volwassenen is niet echt veel.

De jeugdleden zaten mooi verspreid over de poules. De wat meer ervaren jeugdleden (Matthias, Maarten en Lucas) kregen handicap 8, de andere jeugdleden genoten van de maximale handicap van 9. Lucas had wel pech met de loting want trof een bijzonder zware tegenstand met Alexander, Dominique en Luc. Ook voor Elias was met Xavier, Anthony en mezelf de tegenstand te zwaar. Simon DR speelde goed en was heel blij dat hij eens een setje kon winnen. Hetzelfde lot was weggelegd voor Robin. Matthias kon een wedstrijd winnen tegen Simon DR, maar speelde toch niet op de top van zijn kunnen. Ook Maarten kon een wedstijd winnen tegen de altijd sportieve Daniël. In diezelfde poule kon Lieve met overwinningen tegen Daniël, Maarten en Andy pronken met poulewinst.

Na de poules werden 11 spelers vrijgeloot en moesten de andere 10 spelers strijden voor de resterende 5 plaatsen in de 1/8e finale. Er kwamen 2 duels tussen jeugdspelers uit de bus zodat al zeker 2 van en in de 1/8e finale konden aantreden. De vrienden Maarten en Elias moesten het tegen elkaar opnemen en Maarten was, gezien de langere (tafel)tenniservaring, de logische winnaar. In de andere wedstrijd tussen jeugdleden werd de logica niet gerespecteerd: Robin speelde voor de ogen van zijn supporters (mama, papa en broer) heel overtuigend en won verdiend van Matthias. Zijn broer Lucas en Simon DR ondergingen  hetzelfde lot tegen respectievelijk Anthony en Gerjan. Luc zorgde er voor dat er 3 Verstraetes in de 1/8e finale stonden door Daniël te verslaan.

De loting voor de 1/8e finale was zeker voor Lieve en Xavier ongunstig. Lieve moest het als poulewinnaar opnemen tegen een andere poulewinnaar (Alexander). Ze weerde zich heftig maar was niet opgewassen tegen de favoriet. Xavier had zijn 3e wedstrijd in de poule tegen mij gespeeld (en verloren) en moest het nu opnieuw tegen mij opnemen. Hij kon in de 1e set zich niet focussen en verloor kansloos. In de 2e set kon hij wel het laken naar zich toe trekken, maar dan was zijn liedje uitgezongen. Voor Jorn eindigde het tornooi ook na verlies tegen Paul. Ook onze 2 overblijvende jeugdleden werden in deze fase uitgeschakeld. Voor Robin waren de topspinballen van Ludo nog iets te moeilijk om tegen te houden en zelf sloeg hij te veel fouten. Voor Maarten lagen er wel kansen en hij maakte het Gerjan knap lastig. Uiteindelijk werd Maarten na een 19-17 in de 4e set uitgeschakeld. Ook de 2 andere Verstraetes konden doorstoten. Net zoals zijn broer had Rinus het niet gemakkelijk, maar hij kon uiteindelijk nipt Andy afhouden.  Vader Luc beëindigde de dromen van Peggy. Toch kan Peggy terugblikken op een geslaagd tornooi met 2 zeges in de poules en nadien mat ze zich ook met Lieve. Na winst tegen Lieve mag ze zich de beste dame van TTC Baarle noemen.

In de 1/4e finale noteerden we één verrassing van formaat: Ludo kon na een beklijvende 5-setter en na 12-10 in de laatste set van Dominique winnen. Luc en Paul betwistten ook 2 felle sets, maar na een gelijke tussenstand was daarna wel het vet van de soep bij Luc. Ook voor oudste zoon Gerjan viel er niet veel te rapen tegen Alexander, al had wat meer geloof in eigen kunnen met een zespuntenvoorsprong zeker tot meer spanning kunnen leiden.  Ook voor de jongste Verstraete eindigde het tornooi hier. Ik had eigenlijk al gewonnen spel na de opwarming, waarin ik al de topspins van Rinus mooi kon blokken. Aangezien we startten bij 0-0 (beiden handicap 2) kon hij zich ook niet veroorloven veel rechtstreekse fouten te maken. Hij kon mij in de eerste 2 sets heel weinig in verlegenheid brengen met zijn aanvallen en zijn overtal van fouten zorgde voor 2 gemakkelijke deelwinsten voor mij. In de 3e set maakte ik wat fouten, speelde Rinus aanvallend beter en zo werd het uiteindelijk nog een spannende set. Ik kon uiteindelijk de set met 12-10 en dus ook de wedstrijd in de wacht slepen.

In de halve finales zagen we weinig spanning. Ludo (tegen Alexander) en Paul (tegen mij) waren blij dat ze zo ver geraakt waren en speelden niet overtuigend. Paul vond dat hij geen bal raakte, maar stond in de 1e set direct 6-0 voor. Ik bleef rustig en kon toch nog met 11-9 winnen. Ook in de 2e set was het helemaal niet zo gemakkelijk voor mij (11-8) en in de 3e set moest ik zelfs een paar setballen wegwerken.

In de finale was Alexander favoriet en hij maakte die rol helemaal waar. Ik speelde aanvallend niet mijn beste partij van de dag en kon Alexander dus te weinig  in de weg leggen. Alexander kan zich dus verdiend voor de 5e keer clubkampioen noemen en is de waardige opvolger van Simon D.  

Tornooi TTC Aalter - 4 november

We gingen met zijn drieën naar het tornooi van TTC Aalter. We namen allen deel bij de veteranen. De organisatoren konden jammer genoeg slecht 15 senioren en 16 veteranen verwelkomen. Xavier won zijn poule overtuigend en kon ook zijn 1/8e finale winnend afsluiten. In de 1/4e finale werd hem een halt toegeropen door de lokale Erik Goossens. Ikzelf (Koen) won ook mijn poule, maar stootte direct op Freddy Lammertyn (Beernem). De verliezers van de eerste afvalling mochten verder spelen in een soort B-reeks, die ik wel op mijn naam kon schrijven.

Dominique zat in een loodzware poule met Erik, Freddy en Filip Van Cappel. Tegen de laatste verloor hij in de poule, maar hij werd toch mooi 2e in de poule. De sterkte van de poule werd onderstreept door de samenstelling van de halve finales. Dezelfde 4 spelers waren de halve finalisten. In de 1/2e finale versloeg Dominique opnieuw Erik. In de finale trof hij opnieuw Filip. Hij won de eerste set, maar het "zwarte beest" nam dan over en won de 2e en 3e set en leek een comfortabele voorsprong te hebben in de 4e set. Dominque bleef er voor gaan, werkte vele matchballen weg en kon (met een gelukje) toch nog de 4e set binnenhalen met 18-16. in de 5e set nam hij direct een voorsprong en de immer kalme Filip werd zowaar nerveus. Dominique werd zo de verdiende winnaar bij de veteranen.

Bij de senioren was het Bjorn Neirynck (Aalter) tegen Rooigem (Anthony, Luc en Johan). Luc Mahieu en Johan Caboor maakten er een boeiende finale van, waarin Johan toch een meerwaarde toonde op de beslissende momenten en ook een beetje het geluk aan zijn zijde had.   

Ons open tornooi - 23 september

Bij de jeugd waren er 8 deelnemers. De finale werd gespeeld tussen Maarten en Matthias, beiden van onze club. Matthias haalde de eindwinst binnen, proficiat! Volledige uitslag jeugd

Er waren bij de dames ook 8 deelnemers. Lieve eindigde op een goede vierde plaats. De finale ging tussen Chris en Lien De Loof (Tielt). Chris verloor nog in de poules maar deze keer was ze wel sterker, proficiat! Volledige uitslag dames

Bij de veteranen waren er 15 deelnemers. Xavier werd vierde en Wim DG derde. Dominique speelde de finale tegen Filip Van Cappel (Blankenberge). Daarin was Filip de betere. Volledige uitslag veteranen

Ten slotte bestond de open reeks eveneens uit 15 deelnemers. De finale werd gespeeld tussen 2 spelers van Rooigem: Anthony Devulder en Luc Mahieu. Anthony was de sterkste en werd dus de eindwinnaar. Volledige uitslag open reeks

NG-criterium Zandvoorde - 15 april

Op zondag 15 april vond een VTTL-tornooi voor NG en recreanten plaats in TTC Zandvoorde . Dominique, Sander, Ward, Xavier en Willem verdedigden er de Baarlese eer. Er waren 37 deelnemers. De eerste ronde bestond uit 5 poules van 5 deelnemers en 3 poules van 4 deelnemers. Dominique, Sander, Ward en Xavier werden ingedeeld in een poule van 5. Willem werd ingedeeld in een poule van 4. De eerste twee van elke poule plaatsten zich voor de achtste finales van de A-reeks. De overigen gingen naar de achtste finales van de B-reeks. Dominique speelde sterk en moest enkel de toekomstige winnaar Johan Caboor voorlaten en werd dus tweede in zijn poule. Willem lootte een vrij makkelijke poule, maar moest zich weren tegen een sterke Gert Degrande van TTC Beernem. Hij besliste de match toch in zijn voordeel waardoor hij eerste werd in zijn poule. Sander speelde sterk, maar lootte met oa. Luc Mahieu enkele sterke tegenstanders. Hij werd derde in zijn poule. Ward en Xavier werden in dezelfde poule geloot. Ze wonnen elk een match en verloren er elk twee. In het onderlinge duel trok Xavier aan het langste einde tegen Ward waardoor Xavier derde werd in hun poule en Ward vierde. Dominique en Willem plaatsten zich dus voor de A-finales. Ward, Xavier en Sander gingen naar de B-finales.

Dominique trof in de achtste finales zijn zwarte beest Filip Van Cappel (TTC Blankenberge) en moest zich met een 3-1 nederlaag gewonnen geven. Hij sloot het tornooi af met een 10e plaats. Willem won zijn achtste finale met 3-0 van Ivan Cosyn (TTC Rooigem). In de kwartfinales moest hij het echter opnemen tegen Dominiques beest Filip Van Cappel. Ook Willem moest hiertegen de duimen leggen, hij verloor met 3-2. Willem eindigde op een 6e plaats in het tornooi.

In de  B-reeks werden Xavier en Ward uitgeschakeld in de achtste finales. Sander won zijn achtste finale en had het vertrouwen te pakken. Hij stootte zelfs door naar de halve finales en naar de finale van de B-reeks. In de B-finale moest hij het opnemen tegen een beschonken Davy De Riviere van TTC Rooigem. Sander steeg als het ware boven zichzelf uit en klaarde de klus met een 3-0 zege. Jammer genoeg had de organisatie geen trofee voorhanden voor de winnaar van de B-reeks. Maar bij deze toch een vermelding in het verslag en een dikke proficiat aan Sander. Hij verklaarde nadien dat hij in de toekomst meer zal deelnemen aan tornooien en dat hij zich zal specialiseren in B-reeksen.

Dubbeltornooi TTC Rooigem - 31 maart

Koen en Alexander namen voor het eerst samen deel aan een dubbeltornooi. In de poules werden ze tweede na verlies tegen Anthony Devulder en Ewald Schepens (Rooigem). Dat was goed genoeg om door te gaan naar de A-reeks. In de A-reeks werden er nog eens poules gespeeld en die wonnen Koen en Alexander nipt. Het kwam aan op gewonnen sets en daarin waren ze net iets beter dan Edward/Bert (Rooigem) en Johan/Luc (Rooigem). De finale was een herhaling van een een poulewedstrijd, tegen Anthony en Ewald. Nu speelden Koen en Alexander een stuk beter en werden drie spannende sets telkens gewonnen. Mooie overwinning dus, proficiat!

Dubbeltornooi TTC Aalter - 4 maart

We namen met vier duo's deel aan het dubbeltornooi van TTC Aalter, dat is meer dan vorige jaren. Ook de algemene opkomst was goed met 28 koppels. De vertrouwde  duo's Koen/Simon en Jelle/Alexander waren van de partij. Willem en Maarten namen voor het eerst samen deel in naam van onze club. Dominique en Sander speelden voor het eerst samen een tornooi.

Zowel Koen/Simon als Jelle/Alexander wonnen hun poule en waren vrijgeloot in de eerste ronde van de afvalling. De andere duo's Willem/Maarten en Dominique/Sander kwamen meteen tegen elkaar uit. Het werd een spannende wedstrijd, Willem en Maarten waren uiteindelijk iets sterker. Dominique en Sander kregen wel een overwachte tweede kans in de B-reeks, die ze wonnen! In de 1/8e finale wisten Willem en Maarten niet te winnen.

De overgebleven duo's Koen/Simon en Jelle/Alexander waren op dreef en bereikten allebei de halve finale waarin ze het tegen elkaar mochten opnemen. Daarin hadden Koen en Simon de bovenhand en wonnen met 3-1. In de finale speelden ze net als hun eerste wedstrijd tegen Cakar Zekerya/Luc Mahieu. Het begin was moeilijk, Koen en Simon kwamen 0-2 achter. Maar daarna ging het aanvallend beter en begon de tegenstand de concentratie te verliezen. Zo gingen Koen en Simon erop en erover en wonnen met 3-2. Ze verlengen hun titel, proficiat!

3 van onze 4 duo's keerden elk terug naar huis met een fles Champagne, mooie prestatie!

Tornooi Oude Bareel - 4 februari

Dominique, Xavier, Willem, Koen, Bruno en Alexander namen deel aan het 35e weekendtornooi van TTC Oude Bareel. Naar gewoonte werden op zaterdag de poules gespeeld. Bruno en Alexander verloren één set en dat leverde een een plaats als reekshoofd op voor de afvalling op zondag. Willem en Koen wonnen ook al hun poulewedstrijden.

De eerste ronde van de afvalling overleefde enkel Xavier niet. In de 1/16e finale botste Koen op het verdedigende spel van Alain Vanderhaeghen (Rooigem). Dominique moest zich in de 1/8e finale in een onderling duel tegen Alexander gewonnen geven. Bruno vond zijn beste vorm niet en verloor in dezelfde ronde van Anthony Devulder (Rooigem).

In de kwartfinale kwamen de twee overgebleven spelers van Baarle tegen elkaar uit: Willem en Alexander. Willem was zover sterk bezig met onder andere zijn eerste overwinning tegen Luc Mahieu (Rooigem). Alexander was iets sterker in elke set en won.

Alexander kwam in de halve finale uit tegen thuisspeler en organisator Serge Vermeersch. Serge was daarvoor heel goed bezig maar kwam niet in zijn spel en Alexander haalde het met 3-0.

Net als vorig jaar speelde Alexander de finale, Anthony Devulder was de tegenstander. Anthony begon het beste en won de eerste set. Daarna kwam Alexander beter in de wedstrijd en kwam 2-1 voor. In de vierde set kantelde het weer en Anthony mocht uiteindelijk vieren na winst in vijf sets.