Tornooiresultaten van onze leden

Tornooi TTC Aalter - 4 november

We gingen met zijn drieën naar het tornooi van TTC Aalter. We namen allen deel bij de veteranen. De organisatoren konden jammer genoeg slecht 15 senioren en 16 veteranen verwelkomen. Xavier won zijn poule overtuigend en kon ook zijn 1/8e finale winnend afsluiten. In de 1/4e finale werd hem een halt toegeropen door de lokale Erik Goossens. Ikzelf (Koen) won ook mijn poule, maar stootte direct op Freddy Lammertyn (Beernem). De verliezers van de eerste afvalling mochten verder spelen in een soort B-reeks, die ik wel op mijn naam kon schrijven.

Dominique zat in een loodzware poule met Erik, Freddy en Filip Van Cappel. Tegen de laatste verloor hij in de poule, maar hij werd toch mooi 2e in de poule. De sterkte van de poule werd onderstreept door de samenstelling van de halve finales. Dezelfde 4 spelers waren de halve finalisten. In de 1/2e finale versloeg Dominique opnieuw Erik. In de finale trof hij opnieuw Filip. Hij won de eerste set, maar het "zwarte beest" nam dan over en won de 2e en 3e set en leek een comfortabele voorsprong te hebben in de 4e set. Dominque bleef er voor gaan, werkte vele matchballen weg en kon (met een gelukje) toch nog de 4e set binnenhalen met 18-16. in de 5e set nam hij direct een voorsprong en de immer kalme Filip werd zowaar nerveus. Dominique werd zo de verdiende winnaar bij de veteranen.

Bij de senioren was het Bjorn Neirynck (Aalter) tegen Rooigem (Anthony, Luc en Johan). Luc Mahieu en Johan Caboor maakten er een boeiende finale van, waarin Johan toch een meerwaarde toonde op de beslissende momenten en ook een beetje het geluk aan zijn zijde had.   

Ons open tornooi - 23 september

Bij de jeugd waren er 8 deelnemers. De finale werd gespeeld tussen Maarten en Matthias, beiden van onze club. Matthias haalde de eindwinst binnen, proficiat! Volledige uitslag jeugd

Er waren bij de dames ook 8 deelnemers. Lieve eindigde op een goede vierde plaats. De finale ging tussen Chris en Lien De Loof (Tielt). Chris verloor nog in de poules maar deze keer was ze wel sterker, proficiat! Volledige uitslag dames

Bij de veteranen waren er 15 deelnemers. Xavier werd vierde en Wim DG derde. Dominique speelde de finale tegen Filip Van Cappel (Blankenberge). Daarin was Filip de betere. Volledige uitslag veteranen

Ten slotte bestond de open reeks eveneens uit 15 deelnemers. De finale werd gespeeld tussen 2 spelers van Rooigem: Anthony Devulder en Luc Mahieu. Anthony was de sterkste en werd dus de eindwinnaar. Volledige uitslag open reeks

NG-criterium Zandvoorde - 15 april

Op zondag 15 april vond een VTTL-tornooi voor NG en recreanten plaats in TTC Zandvoorde . Dominique, Sander, Ward, Xavier en Willem verdedigden er de Baarlese eer. Er waren 37 deelnemers. De eerste ronde bestond uit 5 poules van 5 deelnemers en 3 poules van 4 deelnemers. Dominique, Sander, Ward en Xavier werden ingedeeld in een poule van 5. Willem werd ingedeeld in een poule van 4. De eerste twee van elke poule plaatsten zich voor de achtste finales van de A-reeks. De overigen gingen naar de achtste finales van de B-reeks. Dominique speelde sterk en moest enkel de toekomstige winnaar Johan Caboor voorlaten en werd dus tweede in zijn poule. Willem lootte een vrij makkelijke poule, maar moest zich weren tegen een sterke Gert Degrande van TTC Beernem. Hij besliste de match toch in zijn voordeel waardoor hij eerste werd in zijn poule. Sander speelde sterk, maar lootte met oa. Luc Mahieu enkele sterke tegenstanders. Hij werd derde in zijn poule. Ward en Xavier werden in dezelfde poule geloot. Ze wonnen elk een match en verloren er elk twee. In het onderlinge duel trok Xavier aan het langste einde tegen Ward waardoor Xavier derde werd in hun poule en Ward vierde. Dominique en Willem plaatsten zich dus voor de A-finales. Ward, Xavier en Sander gingen naar de B-finales.

Dominique trof in de achtste finales zijn zwarte beest Filip Van Cappel (TTC Blankenberge) en moest zich met een 3-1 nederlaag gewonnen geven. Hij sloot het tornooi af met een 10e plaats. Willem won zijn achtste finale met 3-0 van Ivan Cosyn (TTC Rooigem). In de kwartfinales moest hij het echter opnemen tegen Dominiques beest Filip Van Cappel. Ook Willem moest hiertegen de duimen leggen, hij verloor met 3-2. Willem eindigde op een 6e plaats in het tornooi.

In de  B-reeks werden Xavier en Ward uitgeschakeld in de achtste finales. Sander won zijn achtste finale en had het vertrouwen te pakken. Hij stootte zelfs door naar de halve finales en naar de finale van de B-reeks. In de B-finale moest hij het opnemen tegen een beschonken Davy De Riviere van TTC Rooigem. Sander steeg als het ware boven zichzelf uit en klaarde de klus met een 3-0 zege. Jammer genoeg had de organisatie geen trofee voorhanden voor de winnaar van de B-reeks. Maar bij deze toch een vermelding in het verslag en een dikke proficiat aan Sander. Hij verklaarde nadien dat hij in de toekomst meer zal deelnemen aan tornooien en dat hij zich zal specialiseren in B-reeksen.

Dubbeltornooi TTC Rooigem - 31 maart

Koen en Alexander namen voor het eerst samen deel aan een dubbeltornooi. In de poules werden ze tweede na verlies tegen Anthony Devulder en Ewald Schepens (Rooigem). Dat was goed genoeg om door te gaan naar de A-reeks. In de A-reeks werden er nog eens poules gespeeld en die wonnen Koen en Alexander nipt. Het kwam aan op gewonnen sets en daarin waren ze net iets beter dan Edward/Bert (Rooigem) en Johan/Luc (Rooigem). De finale was een herhaling van een een poulewedstrijd, tegen Anthony en Ewald. Nu speelden Koen en Alexander een stuk beter en werden drie spannende sets telkens gewonnen. Mooie overwinning dus, proficiat!

Dubbeltornooi TTC Aalter - 4 maart

We namen met vier duo's deel aan het dubbeltornooi van TTC Aalter, dat is meer dan vorige jaren. Ook de algemene opkomst was goed met 28 koppels. De vertrouwde  duo's Koen/Simon en Jelle/Alexander waren van de partij. Willem en Maarten namen voor het eerst samen deel in naam van onze club. Dominique en Sander speelden voor het eerst samen een tornooi.

Zowel Koen/Simon als Jelle/Alexander wonnen hun poule en waren vrijgeloot in de eerste ronde van de afvalling. De andere duo's Willem/Maarten en Dominique/Sander kwamen meteen tegen elkaar uit. Het werd een spannende wedstrijd, Willem en Maarten waren uiteindelijk iets sterker. Dominique en Sander kregen wel een overwachte tweede kans in de B-reeks, die ze wonnen! In de 1/8e finale wisten Willem en Maarten niet te winnen.

De overgebleven duo's Koen/Simon en Jelle/Alexander waren op dreef en bereikten allebei de halve finale waarin ze het tegen elkaar mochten opnemen. Daarin hadden Koen en Simon de bovenhand en wonnen met 3-1. In de finale speelden ze net als hun eerste wedstrijd tegen Cakar Zekerya/Luc Mahieu. Het begin was moeilijk, Koen en Simon kwamen 0-2 achter. Maar daarna ging het aanvallend beter en begon de tegenstand de concentratie te verliezen. Zo gingen Koen en Simon erop en erover en wonnen met 3-2. Ze verlengen hun titel, proficiat!

3 van onze 4 duo's keerden elk terug naar huis met een fles Champagne, mooie prestatie!

Tornooi Oude Bareel - 4 februari

Dominique, Xavier, Willem, Koen, Bruno en Alexander namen deel aan het 35e weekendtornooi van TTC Oude Bareel. Naar gewoonte werden op zaterdag de poules gespeeld. Bruno en Alexander verloren één set en dat leverde een een plaats als reekshoofd op voor de afvalling op zondag. Willem en Koen wonnen ook al hun poulewedstrijden.

De eerste ronde van de afvalling overleefde enkel Xavier niet. In de 1/16e finale botste Koen op het verdedigende spel van Alain Vanderhaeghen (Rooigem). Dominique moest zich in de 1/8e finale in een onderling duel tegen Alexander gewonnen geven. Bruno vond zijn beste vorm niet en verloor in dezelfde ronde van Anthony Devulder (Rooigem).

In de kwartfinale kwamen de twee overgebleven spelers van Baarle tegen elkaar uit: Willem en Alexander. Willem was zover sterk bezig met onder andere zijn eerste overwinning tegen Luc Mahieu (Rooigem). Alexander was iets sterker in elke set en won.

Alexander kwam in de halve finale uit tegen thuisspeler en organisator Serge Vermeersch. Serge was daarvoor heel goed bezig maar kwam niet in zijn spel en Alexander haalde het met 3-0.

Net als vorig jaar speelde Alexander de finale, Anthony Devulder was de tegenstander. Anthony begon het beste en won de eerste set. Daarna kwam Alexander beter in de wedstrijd en kwam 2-1 voor. In de vierde set kantelde het weer en Anthony mocht uiteindelijk vieren na winst in vijf sets.