Terug naar alle nieuwsbrieven

Nieuwsbrief februari 2024

Voorwoord

Beste leden

We zijn alweer een maandje ver in 2024.

Mijn medebestuurders Alexander, Anthony, Mark en Tim willen jullie in 2024 opnieuw veel speelplezier gunnen en zich belangeloos inzetten voor TTC Baarle. Paul, Ludo en Noël zullen ook in 2024 in naam van onze club het OC Baarle beheren. Daarvoor krijgen we een belangrijke vergoeding van de stad Gent. Filip (met Martine en Julien) zullen ook in 2024 onze bar bemannen.

In 2023 waren Alexander (koning, minikoning en zonnekoning), Jelle (dubbelkampioen) Tim (club-kampioen), Chris (koningin), Ali Husnain (best geëvolueerde) en Gilles (jeugdkoning) onze kampioenen. Zonder deelnemers echter geen winnaars. We hopen jullie in 2024 zo talrijk mogelijk te mogen verwelkomen op elk van deze activiteiten en zeker op donder- en vrijdagavond. Niets moet natuurlijk, maar uw aanwezigheid op onze activiteiten is de voornaamste bron van motivatie om er mee door te gaan! Raadpleeg de kalender in ons clubblad, www.ttcbaarle.be of onze facebookpagina https://www.facebook.com/ttcbaarle/ . Houd alvast 2 maart vrij, want ons ledensouper is dan gepland.

Koen

---

Innige deelneming aan Paul en Martine bij het overlijden van hun schoonzus Françoise Bourgeois. Ze werd 78 jaar en wordt op zaterdag 3 februari om 11 uur begraven in de kerk Sint-Martinus, Kerkplein te Ronse.

Aankondigingen

Vrijdag 16 februari 20u: Darts bij Fanny in de Dageraad
Schrijf je naam op het blad in het clublokaal (5 euro pp).
Locatie: Alfons Bynlaan 29, 9031 Drongen

Zaterdag 2 maart 18u: Souper
Meer info en inschrijven voor de souper

8-10 april 20u: Sportkamp
Meer info en inschrijven voor het sportkamp

Zie ttcbaarle.be/kalender voor een overzicht van onze activiteiten en de vrijdagen dat er vrij spel of een vriendenontmoeting is.

Ledentornooi

Op 17 december organiseerden we ons ledentornooi. 22 leden namen het op tegen elkaar met het gebruikelijke handicapsysteem. Dat is 1 deelnemer meer dan vorig seizoen, dus toch een vooruitgang. Alleen hadden de jeugdleden blijkbaar de weg niet gevonden. Zoals de traditie voorschrijft begonnen we met een ontbijt aangeboden door club: koffiekoeken en chocomelk. Zo kon iedereen vol energie ertegenaan!

De spelers werden opgedeeld in 5 poules. In de eerste poule was het onze voorzitter Koen die bovenaan eindigde, hoewel hij maar nipt won van Katrien. Luc legde beslag op de tweede plaats en Robin hield grootvader Fons achter zich. In de tweede poule kregen we met Jelle Van Damme een verrassende eerste. Hij won net als Dominique en Mark Delboo 3 wedstrijden maar won meer sets in de onderlinge duels.

De derde poule wed gewonnen door Willy, voor Koen De Vos. In de vierde poule bleef Tim foutloos, voor Karel Standaert die Filip Standaert achter zich wist te houden. Veel familieduels op ons tornooi! In de laatste poule eindigde Rinus eerst voor Anthony. Hier was het Robbe die het familieduel met Isabelle won.

Iedereen ging na de poules door naar de afvalling. In de eerste rondes viel er met Willy die vroeg werd uitgeschakeld door Robbe een verrassing op te tekenen. Mark D moest de duimen leggen tegen Tim. In de kwartfinales won Tim van Anthony, Koen van Filip S en Dominique van Luc. Maar de onverwachte spelers waren hier Jelle VD en Robbe die speelden voor een plaats bij de laatste 4. Robbe had een goeie dag en haalde zo de halve finale.

In de halve finales kwam Tim uit tegen Dominique en Koen Deschepper tegen Robbe. Tim had nog niet veel laten liggen en ook tegen Dominique ging het vlot. Koen wist Robbe een halt toe te roepen. Zo kregen we een finale tussen Tim en Koen! Dat is een heruitgave van de finale van 2 jaar geleden, iets wat Tim nog niet vergeten was. Tim bleef sterk spelen en gaf Koen weinig kans om in het spel te komen. Zo kregen we met Tim een verdiende winnaar, hij is voor het eerst clubkampioen. Proficiat! De kleine finale werd gewonnen door Robbe tegen Dominique, ook een mooie prestatie.

Bekijk alle foto's

Alexander

Tornooi Zele

We trokken op 30 december met een sterke delegatie van 9 recreatieve, volwassen spelers naar Zele. De zoon van Karel (Otto) speelde ook mee bij de recreatie jeugd. Willy was ook aanwezig maar mocht als ex-competitiespeler in geen enkele reeks deelnemen. Gelukkig konden de organisatoren op ons rekenen want naast ons en de lokale spelers was er nog 1 speler van Lede, 2 van Rooigem en 1 van Beernem. We werden in 4 poules van 6 spelers ondergebracht. De beste 2 van elke poule gingen door naar de kwartfinale.

In elke poule zaten dus minstens 2 spelers van TTC Baarle. In poule A zaten Carlos, Xavier en Koen DV. Carlos won overtuigend en Koen was tot op het einde in de running voor de 2e plaats, maar zijn mooie overwinning tegen Davy was toch niet voldoende omdat Davy 1 set meer won. Xavier kon enkel winnen tegen Johan. In poule 2 zaten Jelle en Alain. Jelle verloor direct tegen de Dominiquekloon Bertrand en verspeelde daarmee zijn kwartfinaleplaats, ondanks winst tegen de poulewinnaar Geert. Alain kon tegen de neven Wim en Marc Coppieters telkens de overwinning claimen, maar het bleef bij setwinsten.

In de 3e poule begon Karel met een overwinning na een heel spannende wedstrijd tegen Matthieu en ook in zijn 2 wedstrijd mocht hij een vijfsetter spelen. De andere tegenstrevers waren te sterk. Ik won de poule na een verrassende zege tegen Anthony Devulder. Ik gooide een 2-0 setvoordeel te grabbel maar kon een 7-10 in de 5e set toch ombuigen naar een 13-11 zege. In de laatste poule walste Mark D. zonder setverlies door zijn poule en Frédéric kon al in zijn eerste wedstrijd ruiken aan winst, maar de 5e set ontglipte hem. Ook in zijn 2e wedstrijd maakte hij het Jeroen echt moeilijk en zijn 3e wedstrijd won hij overtuigend tegen Gilles.

We gingen dus met 3 poulewinnaars naar de kwartfinales. Carlos had in de 1e set geen antwoord op de noppenservice van Bertrand en verloor de set met 11-13. Nadien vond hij toch het antwoord en dat resulteerde in 3-1 winst. Mark D. mocht als poulewinnaar D optreden tegen de 2e van poule C. Hij speelde een heel goede wedstrijd tegen Anthony Devulder, maar moest nipt het onderspit delven. Ik kwam als winnaar van poule C uit tegen de 2e van poule D. In de eerste 2 sets trok Jeroen Vandenabeele (Beernem) telkens met 13-11 de set naar zich toe. In de 3e en 4e set was ik overtuigend beter, maar de 5e set was er te veel aan.

Carlos won ook de 1/2e finale tegen Anthony (3-0) en mocht in de finale aantreden tegen Geert Joos van Zele. Geert had in de poule dan wel verloren tegen Jelle, maar bereikte mooi de finale. Carlos was evenwel een maatje te groot en won het recreantentornooi van de volwassenen. Bij de jeugd boekte Otto verrassend tornooiwinst. Hij speelde met een paletje van 5 EUR, maar met veel balgevoel en dat was voldoende om duidelijk de beste te zijn bij de -16-jarigen. Jelle kon dan wel pronken met een trofee, het waren Carlos en Otto die er mee naar huis gingen!

Bekijk alle foto's

Koen DS

Bowling

Naar jaarlijkse traditie gingen we op de eerste donderdag van het jaar bowlen. We hadden 5 banen gereserveerd voor 30 leden. Even leek het erop dat het niet genoeg ging zijn maar doordat er nog enkelen afhaakten op het laatste moment waren we uiteindelijk met 25 bowlers. Enkele leden opteerden voor snooker. Tegenwoordig betaal je niet meer per spel maar per uur dus hadden we 2 uur gereserveerd. Dat is genoeg voor 2 volledige spelletjes en voor wie doordoet 3 spelletjes.

Op de eerste baan was het een wedstrijdje tussen vrouwen, Joke VO tekende de hoogste score op met een spel van 124. De baan ernaast won Koen DS het eerste spel met 153. Daarna verbaasde Fons zichzelf en de tegenstand met een score van 162! Op de derde baan was het Willy die telkens de bovenhand haalde, uitgerust met zijn eigen bowlingbal. Hij behaalde de hoogste score van de avond met 175. De volgende baan was het Nancy die de hoogste scores liet optekenen met 119 en 114. Op de laatste baan was het heel spannend en werden er hoge scores opgetekend: Rinus won eerst met 168, daarna Gerjan en ik met 159 en Jelle VG het laatste spel met 152. Alleen Tuni had een mindere dag, wie zou dat zijn?

Hoogste scores: Willy 175 - Rinus 168 - Gerjan 165 - Fons 162 - Alexander 159 - Koen DS 153 - Jelle VG 152

Bekijk alle foto's

Alexander

Nieuwjaarsreceptie

Op 7 januari was er de nieuwjaarsreceptie georganiseerd door ons en enkele andere verenigingen van Baarle. Bedankt aan wie hielp met de organisatie!

Bekijk alle foto's

Tornooi Denderleeuw

Op het tornooi in Denderleeuw voor recreanten waren op 13 januari 64 deelnemers present. Onze ganse club was afwezig met uitzondering van Xavier, Willy, Carlos, Fréderic, Alain en ikzelf.

De formule was meer dan bijzonder.

Vooreerst werd gevraagd jezelf te bestempelen als beginner of gevorderde. Wat moet een mens daarop antwoorden? Ten opzichte van Fan Zhengdong (de wereldkampioen 2023) zijn we zelfs geen beginners, maar ten opzichte van de meeste recreanten kan je Willy wel een gevorderde noemen. In elk geval, bleek dat Fréderic en Alain zich als beginners hadden opgeven en de rest, vermetel als ze waren, als gevorderden. Allemaal water naar de zee, want de tornooidirecteur gooide iedereen plots toch weer in dezelfde zak en iedereen begon aan hetzelfde tornooi. Het wereldprobleem van beginner of gevorderde dus voor niets opgelost.

Verder werden de 64 deelnemers per tafel ingedeeld met 4 speler, die onderling een tornooi afwerken waarvan de eerste twee doorgingen naar een volgende ronde volgens hetzelfde systeem. Er mochten maar 2 sets gespeeld worden (dus niet naar 2 sets) en de eerste die 11 had won (dus 10-11 is gewonnen). Vreemd en vooral toch wat stresserend systeem vond ik.

Het verschil tussen iemand die al meer dan 1 keer een plankje vastgehad had en de anderen was dan ook groot. Sommigen behoorden echt tot de eerste categorie en tegen die spelen was dan ook meer dan vervelend. Je bent zelfs beschaamd om te smashen maar als je gewoon de bal terugspeelt dan duurt dat zo ellendig lang. Alzo ontstond alweer een gewetensprobleem op dit tornooi.

Soit, hoe deden we het? In zo een systeem hangt veel van de loting af. Alain had het ongeluk in dezelfde 4 als Willy ingedeeld te worden en bij die vier was er dan iemand die blijkbaar al meer dan 1 keer gespeeld had. Alain redde het niet en werd zo verwezen naar de beginners. In zijn tweede ronde walste hij over iedereen, maar in de fase van de eliminatie werd hij in de 16de finale naar huis gespeeld (eerder letterlijk dan figuurlijk wel).

Fréderic deed het beter, hij overleefde met wat flanellen benen de eerste ronde en stootte door in de tweede ronde. In de 16de finales van de gevorderden verloor hij.

Xavier overleefde eerste ronde, niet de tweede en ging zo toch nog naar de reeks van de beginners, won daar twee matchen en verloor dan tegen een bevallige dame de 8ste finales. Hij had zijn oog onvoldoende op de bal denk ik.

Willy had in de eerste en tweede ronde geen tegenstand, won alles met zijn linkerhand (en hij is rechts, voor de duidelijkheid), won in de 8ste finales van iemand met twee linkerhanden maar moest in de kwartfinale uitkomen tegen Carlos. Hij verloor met 2-0 en Carlos stoomde door. Ik weet niet of hij heeft gewonnen.

Zelf legde ik een vergelijkbaar parcours als Willy af en sneuvelde dus ook in de kwartfinale van Didier Verspeeten, de trainingsmakker van Carlos. Die zullen wel onder elkaar uitgemaakt hebben wie er gewonnen heeft, want de andere vier spelers gingen noch tegen Willy en waarschijnlijk ook niet tegen mij een vuist hebben kunnen maken. Beetje jammer dus dat we zo snel tegen hen moesten uitkomen of dat we niet tegen elkaar waren uitgekomen, maar dat is het lot.

Slotsom: wat een langdurig tornooi, de wedstrijden werden zelfs af en toe onderbroken opdat de spelers in de kantine wat zouden gaan nuttigen om de clubkas te spijzen, met heel veel vervelende matchen maar uiteindelijk is het, zoals de Duitser in het voetbal altijd winnen, wint Didier of Carlos. Ik weet alvast waarvoor ik train, om die mannen te kloppen. Niet volgend jaar in Denderleeuw, mij zien ze daar niet meer terug. Zonder overdrijven is ons eigen tornooi toch veel en veel leuker.

Ter aanvulling: Carlos won de finale van Didier met 3-1.

Mark D.