Terug naar alle nieuwsbrieven

Nieuwsbrief april 2024

Voorwoord

Beste leden

Het seizoen is alweer over halfweg. Ons ledensouper was dit jaar geen overweldigend succes. Het aantal deelnemers was best ok, maar de formule “souper” werkt niet meer. Het ligt niet aan de organisatoren Anthony, Tim, Alexander, Jelle en Gerjan, maar als de traiteur een maaltijd voorziet met nogal kleine porties en als die ook kwalitatief onze norm niet gehaald wordt, dan wordt het moeilijk om er nog iets van te maken. Bedankt Paul voor het maken van alweer een schitterend jaaroverzicht en Filip voor het helpen bij het opzetten.

Op de souper worden ook elk jaar een aantal mensen in de bloemetjes gezet. Ik bedankte in de eerste plaats mijn medebestuurders Anthony, Alexander, Mark R en Tim voor hun inzet voor onze club. Daarnaast werden de beheerders van het OTC (Ludo, Noël, Paul), barmoeder Martine en barmannen Julien en Filip bedankt. We mogen natuurlijk ook onze shirtsponsors Tony Bakeland (Argenta) en Dominique De bont (verzekeringen De bont) niet vergeten.

Op de souper wordt ook een sportieve tussenstand gemaakt. Alexander krijgt stevige concurrentie van Willy en Dominique om zijn koningstitel te vernieuwen. In het dubbelspel lijkt het er op dat het rijk van dubbelkoning Jelle uit is. Tim en Mark D. lijken over de beste papieren te beschikken. Voor de best geëvolueerde is er nog heel veel mogelijk maar Sandra, Alain, Frédéric en de nog jeugdige volwassenen Gilles en Robin zijn alvast in de running. Chris ligt in pole-position om haar titel van koningin te verlengen, maar Isabelle en Joke VO kunnen nog stokken in de wielen steken.

Binnenkort organiseren we opnieuw een sportkamp. Hopelijk zijn er nog een paar extra deelnemers!

De zomerformule van de vorige seizoenen op donderdag blijft gehandhaafd. De strijd voor het koningschap eindigt dus opnieuw eind juni en in de maanden juli en augustus wordt gespeeld voor de titel van Zonnekoning. We leggen de brug naar de zomer d.m.v. onze barbecue op zaterdagavond 29 juni. Houd alvast deze datum vrij in uw agenda!

Daarnaast gaan we ook deze zomer op weekend. Meer info volgt binnenkort.

Ook dit jaar gaan we ons clubkrantje uitgeven om geld in het laadje te brengen. Indien je ook nog iemand kent die wil adverteren in onze krant, spreek Paul aan. Raadpleeg ook onze site www.ttcbaarle.be of facebookpagina.

Koen

Aankondigingen

8-10 april: Sportkamp
Geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen

Maandag 22 april 20u: Algemene vergadering
voor effectieve leden

Donderdag 9 mei: Snooker
Hemelvaart (geen tafeltennis)

Donderdag 16 mei 19u: Zevenkamp jeugd
Bij voldoende deelnemers

Vrijdag 26 april 20u: Vriendenontmoeting
Tegenstander te bepalen

Vrijdag 17 mei: Vriendenontmoeting in TTC Merelbeke

Zaterdag 29 juni: BBQ
Meer info volgt nog

Zie ttcbaarle.be/kalender voor een overzicht van onze activiteiten en de vrijdagen dat er vrij spel is

Vriendenontmoeting met TTC Merelbeke

Naar goede jaarlijkse gewoonte werden op 22 maart de recreanten van TTC Merelbeke naar Baarle uitgenodigd voor een vriendenontmoeting. De bezoekers zouden met 12 komen en bij ons waren er – als bij toeval – evenveel spelers ingeschreven … perfect om in 3 poules te spelen van telkens 4 tegen 4. Wij hadden echter nog 2 reservespelers achter de hand (Ludo en ik).

Na Koen’s welkomstwoordje werden de drankbonnetjes – aangeboden door beide clubs – aan alle aanwezigen uitgedeeld en gingen we van start. Al snel werd duidelijk dat we ook deze keer gelijke tred zouden kunnen houden met onze gasten.

In poule 1 speelden we met volgende 4 spelers: Carlos, Dominique, Koen Deschepper en Mark Delboo. Deze poule werd vlot binnengehaald met 10 gewonnen wedstrijden tegen 6 voor Merelbeke. Geen speciale vermelding want niemand won alle wedstrijden.

In de volgende poule (poule 2 dus) speelden we met volgende 4 spelers: Filip, Jelle, Koen De Vos en Xavier. Ook in deze poule werd – net zoals poule 1 – de winst vrij vlot thuis gehouden met 10 gewonnen wedstrijden tegen 6 voor Merelbeke. Opnieuw geen speciale vermelding want ook in deze poule won niemand alle wedstrijden.

In poule 3 speelden we met volgende 4 spelers: Wim, Robin, Joke en Fons. De aandachtige lezer heeft al door dat deze poule verloren werd. Inderdaad, in poule 3 waren de bezoekers overduidelijk te sterk … ze wonnen immers afgetekend met 4 gewonnen wedstrijden voor Baarle tegen 12 voor hen. Hier wel enkele speciale vermeldingen:

  • Zowel Koen Wettinck als Jean-Pierre De Smet slaagden erin al hun wedstrijden te winnen, waarbij Jean-Pierre zelfs geen enkele set moest prijsgeven … Chapeau!
  • Gezien Wim had verwittigd later te zullen zijn, kon Ludo als reservespeler diens eerste wedstrijd spelen … ook hij kon tegen Jean-Pierre geen set winnen ☹.

Na 60 wedstrijden eindigden we dus op een gelijkspel: 24 – 24 met winst in poules 1 en 2. Om toch maar een winnaar te kunnen aanduiden, kunnen we nog kijken naar:

  • ofwel de gewonnen poules, winst voor TTC Baarle met 2 – 1;
  • ofwel de gewonnen sets, winst voor TTC Merelbeke met 88 – 91.

We hielden het dan maar op een spannend gelijkspel maar vooral een gezellige, sportieve avond!

Tot slot nog een dankwoord aan “team brood” en aan “team bar” … zowel de belegde boterhammen als de biertjes gingen vlot en met smaak naar binnen.

Tot binnenkort, Mark.

Bekijk alle foto's

Souper

Op 2 maart organiseerden we onze jaarlijkse souper. Met 49 inschrijvingen waren er door omstandigheden minder aanwezigen dan de vorige jaren. Vanaf 18 uur werden de gasten verwelkomd met een aperitief. Zoals gewoonlijk maken we van de gelegenheid gebruik om enkele vrijwilligers in de bloemetjes te zetten: sponsors, barmedewerkers en de beheerder van het ontmoetingscentrum. Zonder hen zou het niet hetzelfde zijn!

Aangezien de traiteur van de voorbijgaande jaren niet kon, werd het eten voorzien door een nieuwe traiteur. Maar dat bleek niet echt een succes. Met de slechte akoestiek in de zaal en het publiek dat heel gevarieerd is (de ene wil de muziek kunnen horen, de ander wil liever niks horen), werkt het feestje met muziek erna niet meer. Daarom overwegen we om de souper te vervangen door een andere activiteit. Iedereen is welkom om suggesties te doen, dat kan gaan van een quiz tot een workshop. Het doelpubliek mag kleiner zijn. De BBQ upgraden we dan naar een groter eetfestijn waarbij we leden in de bloemetjes kunnen zetten.

Bekijk alle foto's

Dubbeltornooi TTC Aalter

Op zondag 24 maart zakten we met 3 sterke duo’s van onze club (Koen DS + Willy, Dominique + Mark en Jelle VG + ikzelf,Tim) af naar het dubbeltornooi van TTC Aalter. Wij allemaal startten erg sterk en ieder duo won dan ook, onverslagen, zijn poule. Na een poosje te moeten wachten op de start van de afvallingsrondes stootten we alllen door naar de kwartfinales. Hier kwam het verhaal van Jelle en ik ten einde. Koen + Willy en Dominique + Mark wonnen elk overtuigend hun matches in de kwartfinales en halve finales. Zo kwam het uit op een Baarle’se finale, zoals het hoort. De finale was best eenzijdig en op het einde wonnen de beste van die dag met een 3-0.

Dikke proficiat en merci aan alle deelnemers en vooral aan de winnaars: Dominique en Mark!!!

Tim

Bekijk alle foto's

Tornooi TTC Oude Bareel

Het tornooi van TTC Bareel op 3-4 februari was een echte voltreffer met meer dan 100 ingeschreven deelnemers. Ook wij waren in grote getale van de partij met 10 deelnemers.

Bij de jeugd hadden we 3 deelnemers op een mooi totaal van 22 spelers. Robin Janssens kon enkel de poules spelen op zaterdag en betaalde leergeld. Al doende leert men snel! Arne Van Bruwaene speelde al goed op zaterdag en trok die lijn in de 1/8e finale door op zondag. Hij klopt mijn achterneef Lander Beuseling in 3 sets. In de 1/4e finale botste hij op de sterke Xander Vergucht van TTC Aalter. Robin Van Bruwaene won eenvoudig zijn poule op zaterdag. Op zondag kwam hij in de 1/8e finale de jonge Jonas Devulder (Rooigem) tegen. Jonas maakt razendsnel vorderingen en verloor eervol met 8-11, 9-11 en 9-11. In de 1/4e finale kwam hij telkens terug na een achterstand om uiteindelijk met 11-9 in de 5e set te winnen van Lou Debackere. In de 1/2e finale ontspon zich het zelfde scenario. De eerste set ging zwaar verloren (11-4), 2e gewonnen, 3e verloren, 4e gewonnen en de 5e opnieuw gewonnen met 11-9. In de finale haalde hij het met 3-1 van Viktor Van de Abeel (Aalter) en zo mocht Robin een prestigieuze tornooizege op zijn palmares schrijven. Een dikke proficiat Robin!

Bij de dames waren er 10 deelnemers. Joke Van Overstraeten won haar eerste 2 wedstrijden op zaterdag en dat is best verdienstelijk. Jammer genoeg werd ze uitgeloot voor de voorrondewedstrijd op zondag en werd ze uitgeschakeld door Marleen VandeVelde.

Bij de heren (al deed er ook een dame mee) waren maar eventjes 48 deelnemers ingeschreven. Frédéric Van Quickelberghe won op zaterdag één van zijn 3 wedstrijden in de poule, maar kreeg op zondag direct een heel zware tegenstrever voorgeschoteld. De ervaren rot Luc Kesbeke (Oude Bareel) was vorig jaar 3e en is met zijn anti-toprubber moeilijk te bespelen. Koen De Vos speelde een goede poule op zaterdag met 2 overwinningen. Ook in de 1/16e finale speelde Koen goed, met 3-1 winst als gevolg. In de 1/8e finale moest hij het opnemen tegen Michiel Symens (Oude Bareel). Op een blauwe maandag speelde Michiel nog even bij ons, maar nu heeft hij zich ook gespecialiseerd in het spelen met lange noppen. Dit gecombineerd met een goede trekbal heeft deze ex-competitiespeler heel wat troeven. Ik verloor er op zaterdag met 1-3 tegen nadat ik in de eerste 2e sets geen enkele vat had op zijn spel. Bij Koen DV was het ook zo in de 1e set, maar in de 2e set had hij echt winstkansen (11-13) en ook in de 3e set speelde hij heel goed mee (8-11). Ikzelf kon dus op zaterdag 2 wedstrijden winnen, won eenvoudig mijn 1/16e finale, maar in de 1/8e finale was Nico Malfait (Oude Bareel) te sterk.

Bij de veteranen won Fons Van Overstraeten een poulewedstrijd, maar Dirk De Mulder (Oude Bareel) was in de 1/8e finale te sterk. Xavier Vereecken verloor in een zware poule op zaterdag zijn 3 wedstrijden en was al vroeg op post om dan in de 1/8e finale met 3-1 te winnen van Patrick D’Hollander (Oude Bareel). In de 1/4e finale trof hij Kurt Rotsaert (Oude Bareel). Op zaterdag hadden die 2 al tegen elkaar gespeeld en won Kurt met 3-2. Het werd opnieuw een thriller en Xavier was echt in zijn nopjes. Uiteindelijk wist hij het niet, maar hij won met de nodige show wel de wedstrijd. In de 1/2e finale speelde hij zeker ook niet slecht. Tegen Dominique zat er meer in dan een 0-3 nederlaag (9-11, 9-11, 10-12). Dominique De bont won op zaterdag zijn 4 poulewedstrijden met 3-0 en was dan ook reekshoofd. Hij speelde op zondag een bijzonder eigenaardige 1/8e finale. Tegen Patrick Fiers won hij de twee eerste sets met de vingers in de neusgaten (11-3 en 11-4). Dan vond Patrick toch een antwoord met winst in sets 3 en 4 (2 keer 11-9). In de 5e set draaide Dominique de rollen om (11-3). Na eenvoudige winst tegen Dirk De Mulder en een wat moeizame zege tegen Xavier stond hij dus in de finale. Daarin was Carlos Versprille (die uitkwam voor Aalter) veel te sterk, maar een 2e plaats is ook zeer mooi!

Bedankt aan de organisatoren en we hopen volgend jaar op de 40e editie opnieuw paraat te zijn.

Koen DS

Bekijk alle foto's

Jeugdontmoeting in Aalter

We werden op 15 februari uitgenodigd door TTC Aalter om hen met 4 jeugdspelers (geboren 2007-2010) te bekampen. Gilles, Robin, Arne en Moris gingen met plezier de uitdaging aan. Een 3-tal tegenstrevers waren Robin en Arne niet onbekend aangezien ze Xander, Victor en Lou tegen kwamen op het tornooi van TTC OB. Xander schakelde toen Arne uit, Robin was vanaf de 1/4e finale 3 keer op rij te sterk voor een Aalter-speler, waarvan 2 keer met 11-9 in de 5e set.

Nu werd er gespeeld naar 2 winnende sets. Robin won opnieuw spannende wedstrijden tegen Xander en Victor en tegen Lou was hij duidelijk de betere. Onze andere spelers moesten allemaal de duimen leggen tegen deze 3 sterke spelers, al was Arne niet de mindere van Lou. Met 9-11 verloor hij uiteindelijk de match en daardoor verloren we tevens de ontmoeting met 9-7.

Lander van Aalter kon immers niets winnen, maar verdient een pluim voor zijn sportiviteit. Daardoor konden Gilles en Arne en Moris wel één zege naar huis.

Nadien werd nog een groepsfoto genomen en werd er ons nog een drankje aangeboden door TTC Aalter. We naam in een heel amicale sfeer afscheid en misschien is dit wel voor herhaling vatbaar.

Bedankt TTC Aalter (en in het bijzonder André) voor de organisatie en hartelijke ontvangst.

Bekijk alle foto's

Initiatie Darts

Op 16 februari vond onze eerste dartsavond plaats. We hadden een grote opkomst. 17 mensen kwamen een pijltje gooien + 3 supporters. We gingen van start met enkele oefeningen waarbij Rinus tips gaf en een woordje uitleg waar mogelijk. Na een uurtje oefenen was het tijd voor het echte werk.

Er werd een toernooitje gespeeld waarbij de eerste match bepaalde of je doorging naar de A ronde of B ronde. Hierbij werd 1 leg gespeeld van 501 naar 0 zonder dubbel uit.

In de B ronde werd de finale gespeeld tussen Jelle en Koen Devos. Waarbij Jelle aan het langste eind trok.

In de A ronde werd de finale gespeeld tussen Filip en Frederik. Dit was een finale best of 3 met dubbel uitgooien. Filip was de sterkste en won met 2-0. Hierna speelde de sterkste van de avond nog even tegen de organisator Rinus maar deze was met 2-0 nog wat te sterk voor Filip. Volgend jaar een nieuwe kans. Het was alvast een leuke avond vol dartsplezier die voor herhaling vatbaar is.

Bekijk alle foto's