Terug naar alle nieuwsbrieven

Nieuwsbrief juni 2024

Voorwoord

Beste leden

We naderen het einde van het seizoen '23-'24. Nog 4 donderdagen en 2 vrijdagen en het seizoen is afgelopen. Wie zijn seizoen nog wil goed maken, het is het moment!! Ook de jeugdspelers kunnen nog 4 keer komen spelen om dan de vakantie in te duiken.

Op zaterdag 29 juni organiseren we als afsluiter van het reguliere seizoen onze jaarlijkse barbecue. Inschrijvingen kan tot ten laatste maandag 24 juni via onze website.

De volwassenen kunnen ook in de zomer komen spelen. We spelen dan voor de titel van “zonnekoning”. De formule is anders dan tijdens de periode oktober-juni. In juli en augustus spelen we effectief tornooien met poules en een afvallingstabel en verzamel je punten naargelang je resultaten. Diegene met de meeste punten wordt zonnekoning.

Op 4 juli is er enkelspel, op 11 juli dubbelspel, op 18 juli is er terug enkelspel, op 25 juli zijn we gesloten, op 1 augustus organiseren we een tornooi met minipaletten, op 8 augustus is er enkelspel, op 15 augustus dubbelspel en op 22 augustus enkelspel. Op 29 augustus worden de tafeltenniskrantjes gebust. Helpende handen zijn welkom om 19.00 uur. Nadien is er mogelijkheid tot vrij spel.

In september houden we 6 opendeur speelavonden (5, 6, 12,13 19 en 20 september) met vrij spel. Dan is het ook tijd om zich opnieuw in te schrijven voor seizoen '24-'25. Het nieuwe seizoen start met ons open tornooi op zondag 22 september en op donderdag 26 september start de interne competitie.

Koen

Aankondigingen

Donderdag 13 juni: we starten uitzonderlijk om 20u met de interne competitie!

Zaterdag 29 juni 14u: BBQ
Meer info en inschrijven voor de BBQ

Zie ttcbaarle.be/kalender voor een overzicht van de vrijdagen dat er vrij spel is en de zomerregeling.

Vriendenontmoeting in TTC Merelbeke

Op vrijdag 17 mei werden we uitgenodigd door TTC Merelbeke voor een vriendenontmoeting. In maart speelden we al een spannende match thuis tegen hen. Wij waren met 12 en namen het op tegen 13 spelers van Merelbeke.

Onze eerste poule was sterk bezet met Koen DS, Tim, Simon en Mark R. Simon is nog niet lang terug uit Duitsland en heeft lang niet gespeeld maar is het spelletje nog niet verleerd. Toch merkte hij dat er nog wat ritme ontbreekt en nieuwe rubbers aan de orde zijn, hij won een match. Ook Koen moest tevreden zijn met een match, hij won van Dirk. Tim en Mark waren de sterkhouders van deze poule, ze wonnen alles. Dat maakt dat we deze poule wonnen met 6-10.

In Poule B waren Dominique, Jelle, Wim VC en Koen DV van de partij. Jelle had zijn dag niet en won een wedstrijd, net als Wim. Koen speelde goed en verloor enkel van Luc Nuytinck. Ook Dominique moest zich maar een keer gewonnen geven, na een vrijfsetter tegen Luc. Dit was de meest evenwichtige poule, het eindige op een gelijkspel 8-8!

Ten slotte in de derde poule werden de meeste wedstrijden gespeeld, 4 van ons speelden tegen 5 van Merelbeke. Xavier, Raf, Benoit en Thomas waren onze vertegenwoordigers. Xavier begreep niet goed waarom hij in de laatste poule zat maar dat is zuiver op basis van de resultaten in de interne competitie. Xavier won 3 van zijn 5 wedstrijden. Ook Raf deed goed mee en won er 2. Benoit en Thomas wisten elk een wedstrijd te winnen. In deze poule was Merelbeke sterker, het eindigde op 13-7.

Belangrijker dan de resultaten was het weer een leuke avond. Naar het einde werden we getrakteerd op croque monsieurs, iets was altijd in de smaak valt!

Bekijk alle foto's

Alexander

Snooker

Naar goede gewoonte lieten we op Hemelvaart ons pingpongpalet opgeborgen en gingen we snookeren. Dit jaar was het niet meer in de Arena, permanent gesloten wegens faillissement, en gingen we voor de naar St-Martinus snooker. Spijtig genoeg waren we, wegens een last minute annulatie, met 11 i.p.v. 12 waardoor we net geen 3 x 2 vs. 2 konden spelen.

Het was duidelijk dat het snookertalent van de meesten moet onderdoen aan hun tafeltennistalent. Toch ging het bij enkelen (Mark D. en Wim D.) best/erg vlot. De uitslagen van de andere 2 tafels ken ik niet, maar aan onze (Rinus, Anthony, Mark D. en ikzelf, Tim) tafel was het duidelijk dat de persoon die met Mark D. speelde zeker was van winst.

Na enkele uurtjes en meerdere potjes te snookeren waren er enkelen die nog eventjes wat dartsten om de avond af te sluiten. Het was weer een erg geslaagde avond en ik kijk al uit naar volgend jaar.

Bekijk alle foto's

Tim

Vriendenontmoeting met TTC Aalter

Op vrijdagavond 26 april vond een vriendenontmoeting tegen TTC Aalter plaats. Voor de anciens waren er een aantal oude bekenden bij de tegenstander. Onze club werd vertegenwoordigd door 9 raspaarden, verdeeld in 2 poules, nl. Willy, Tim, Mark en Dominique in ploeg A en Jelle, Xavier, Raf, Alain en Ludo in ploeg B.

Na de verwelkoming door onze voorzitter startte de wedstrijd rond 20u15. Jelle was iets later door een paar onverwachte telefoontjes maar gelukkig konden we Benoit overtuigen zijn witkapje nog even te laten staan en te depanneren. Wie wat zwak op de benen stond had geen excuus want er waren boterhammen met uuflakke en mosterd.

TTC Aalter had 2 jokers meegebracht: Xander, een snotneus van 14 (die maar liefst al zijn wedstrijden zou winnen) en Ann, de enige vrouw in het gezelschap. Of TTC Aalter met Ann een statement wilden maken hoe belangrijk ze diversiteit vinden is nog onduidelijk, maar zij kon in elk geval haar mannetje staan (zowel Raf als Alain moesten in haar een meerdere erkennen). Xavier, Willy, Dominique en Ludo verdienen een vermelding voor de vele sets en overwinningen die ze behaalden.

Buiten een slippertje van Willy (letterlijk dan, omwille van de glibberige vloeren) en de zijwand achteraan die het pallet van Tim aanviel, waren er geen incidenten te melden.

De wedstrijden volgden mekaar op en de teams streden nek aan nek voor de overwinning. Het bleef spannend tot het einde en rond 23u was bekend dat onze club uiteindelijk aan het langste zeel had getrokken (22 – 19). De olympische waarden indachtig werd deze uitslag niet met grote trom aangekondigd. Meedoen op een respectvolle en faire manier, strijden in alle vriendschap en nadien samen een pintje drinken en een babbeltje slaan primeerden.

Aansluitend werd er nog een beetje gedubbeld en de avond werd afgesloten rond middernacht. Tevreden gezichten alom en iedereen moegestreden naar huis.

Alain

NG-criterium QLT Gent

Op zondag 7 april organiseerde TTC QLT Gent voor de tweede keer een NG-Criterium. Er waren 28 deelnemers, voor Baarle deden Xavier Vereecken en Koen De Vos mee.

In de poules bleef Xavier foutloos, hij won zijn poule. Koen werd tweede in zijn poule van zes spelers. In de 1/8e finale verloor Koen van Sara Verrelst en eindige als elfde in de eindstand. Xavier raakte tot de kwartfinale en verloor daarin van dezelfde speelster. Xavier eindigde zo op een mooie zevende plaats.

Champagneweekend

Willy lanceerde in het najaar om eens een weekendje naar de Champagnestreek te gaan met de tafeltennisclub. Het oorspronkelijk enthousiasme van onze leden werd jammer genoeg niet vertaald naar inschrijvingen. Deze leden uit bovenstaande foto waren er wel bij op 4 en 5 mei.

Gelukkig konden Katrien en ik onze families optrommelen en Willy de familie De Neve zodat we op zaterdag 4 mei om 7 uur met 31 enthousiastelingen paraat stonden voor de afreis.

Tom van busmaatschappij De Meibloem reed met ons naar Reims, waar we de kathedraal bezochten. In de namiddag was er een eerste champagnedegustatie bij Henri Maillart in Chamery.

Na het bezoek brengt de bus ons naar het hotel Campanile in Dizy. Daar maakten de meesten een wandelingske, dineerden we en sloten we de avond af in de Cosy Bar (Oenotourisme - Villa Louis Victor).

Op zondag nuttigden we het ontbijt in ons hotel en hadden we een korte busrit naar het prachtige Hautvillers voor een degustatiebezoek aan Gobillard et fils (plaats waar Dom Perignon begraven ligt).

Daarna reden we naar het al even prachtige Epernay en dineerden we in het uitstekende restaurant Le Theatre van de Belgische chef Lieven Vercouteren.

Na het middagmaal hadden we een laatste degustatiebezoek met rondleiding bij het champagnehuis Vadin-Plateau, wat niet alleen omwille van hun godendrank in het nieuws kwam (Son arrested on suspicion of murdering father in Champagne).

Na dit bezoek keerden we terug huiswaarts en waren we omstreeks 20.15 uur in Baarle terug. Dank aan organisator Willy en buschauffeur Tom voor de vlekkeloze organisatie en veilige ritten. Alweer hadden afwezigen ongelijk.

Bekijk alle foto's

Koen